A székesfehérvári Szent Imré-s diákok adománygyűjtése a hajléktalanokért

Kishírek – 2022. december 8., csütörtök | 11:54

Gyűjtést szervezett a Székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda intézménye a Kríziskezelő Központnak. Az általános iskolás diákok több kilónyi tartós élelmiszert adtak át a hajléktalanok számára.

A főleg tartós élelmiszerekből, konzervekből álló adományt a diákok az elmúlt hetekben gyűjtötték, majd a Kríziskezelő Központ munkatársainak segítségével pakolták be a Központ raktárába. A fiatalok megismerkedhettek az intézmény mindennapi munkájával is.

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője hálával fogadta a diákok adományát, akik már nem először gyűjtenek a központnak. „A Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda hagyományosan, évek óta támogatja intézményünket – fogalmazott az intézményvezető. – A mostani adomány szebbé teszi a hajléktalanok mindennapjait, valamint a közelgő karácsonyt is, hiszen most elsősorban az ünnepi felkészülés jegyében kapunk segítséget.”

Szabó Márk, a székesfehérvári Szent Imre gimnázium hetedikes diákja akciójuk kapcsán elmondta: társaival fontosnak tartották, hogy beszálljanak a gyűjtésbe, hiszen a hajléktalanoknak az év ezen szakaszában van a legnehezebb dolguk.

Forrás és fotó: szekesfehervar.hu; Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria