A tanév utolsó rekollekcióján vettek részt a győri kispapok – KÉPRIPORT

Kishírek – 2022. május 24., kedd | 11:26

Tasi Tamás, a Szent Miklósról elnevezett győr-újvárosi görögkatolikus egyházközség parókusa volt a május 13–14-én a győri szemináriumban tartott rekollekció lelkivezetője. Palatinus Kristóf szeminarista beszámolóját szerkesztve közöljük.

A rekollekciót Tamás atya vezetésével közös Paraklisz imádsággal kezdtük, amelyben a Szűzanyát köszöntöttük, fatimai emléknapja alkalmából.

Első elmélkedésében az atya saját életpéldáján keresztül mutatta be, milyen is egy sikeres papi életpálya és ezzel párhuzamosan milyen is a valódi, reális papi életpálya, a maga nehézségeivel, bukásaival, de az irgalom és a szeretet megtapasztalásával.

A második napon a papság kísértéseiről, megpróbáltatásairól és azok leküzdéséről szóltak az előadások. Tamás atya mint görögkatolikus pap és mint házas ember bátran mesélt a cölibátus és a családos élethivatás egyensúlyáról.

Az előadások a megszokottól eltérően nagyon interaktívan folytak, mindenki hozzáadhatta meglátásait, esetleges tapasztalatait, az elmélkedések között pedig gyónásra és lelkibeszélgetésre volt lehetőségünk.

Hálásan köszönjük Tamás atyának nyíltságát, őszinteségét, és hogy méltónak tartott bennünket arra, hogy bepillantást nyerhessünk egy verejtékes papi élet mindennapjaiba.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria