A turbéki missziós programsorozat keretében jótékonysági koncertet tartottak Szigetváron

Kishírek – 2023. március 3., péntek | 13:27

A Szigetvári Római Katolikus Plébánia szervezésében idén második alkalommal indul útjára a turbéki missziós programsorozat, melynek első rendezvénye február 24-én, a Szent Antal-templomban megtartott jótékonysági koncert volt.

A templomot teljesen megtöltő közönség között nemcsak szigetvári, de környékbeli híveket, érdeklődőket is szép számmal lehetett látni.

A bevezető beszédben elhangzott: „Célunk egyszerű, mégis nehéz: olyan rendezvénysorozatot megszervezni, amely nem engedi feledésbe merülni a turbéki kegytemplomot, felidézi múltját, megmutatja jelenét, és reményeink szerint segít, hogy akár mi, akár az utánunk jövők megszervezhessék jövőjét. (…) Az a dolgunk, hogy a helyet minden tekintetben a helyére emeljük, szakítsunk azzal a roppant egyszerű, de sajnálatos módon elterjedt értelmezéssel, hogy Szulejmán szultán feltételezett türbéjének helyére emelt épületről van szó” – olvasta fel a köszöntőt Varga Zoltán alpolgármester a rendezvény fővédnökének, Vass Péter polgármesternek távollétében. Kiemelte a civil szervezetek, önkéntes közösségek építő szándékú, hasznos munkájának fontosságát, és megköszönte Rosner Zsolt plébánosnak, hogy szigetvári munkássága alatt ezen a téren kiemelkedő munkát végzett.

A műsorban az Istvánffy Miklós Általános Iskola, a Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola, a Baranya Megyei Szakképzési Centrum Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskola, a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai, a Tinódi Vegyeskar és Solymosi Péter trombitaművész.

A valamivel több mint egy órás színvonalas műsort követően Rosner Zsolt plébános búcsúszavaival zárult a rendezvény.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Salamon Ferenc, Pandúr Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria