A váci kórházak betegeiért és dolgozóiért imádkoztak 24 órán át

Kishírek – 2019. április 30., kedd | 12:20

Az Oltáriszentség felé szögezték a tekintetünket április 26-án a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnájában, ahol 24 órás szentségimádásra gyűltek össze betegekért, orvosokért, ápolókért, lelkigondozókért, önkéntesekért; minden dolgozóért, akik a betegek gyógyításában valamilyen módon részt vesz.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett szentségimádás idélután öt órakor szentmisével kezdődött, amelyet Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkész mutatott be. Szentbeszédében arra is felhívta a figyelmet, hogy a különböző egységekért és szándékokért való imádkozás mellett kérjük magunk számára is a változást úgy, hogy legyünk értő és érző szívűek. Tudjunk mindennap megújulni, hogy kellő figyelemmel és érzékenységgel fordulhassunk a betegek felé.

A szentmise után óránként jöttek a váci és környékbeli egyházközségek hívei, a különféle lelkiségi csoportok képviselői, hogy imádkozzanak egy-egy osztályért és szándékért. Voltak olyan csoportok, akik már a kezdetektől együtt imádkoztak, és voltak olyanok is, akik az idén csatlakoztak.

Az imaalkalom szombat délután öt órakor szentmisével fejeződött be, amelyet szintén Artúr atya mutatott be. Az imanap szándékát hűen tükrözik a hívek könyörgésében elhangzott imák:

– Áldd meg, Atyánk, Egyházunkban Ferenc pápát, püspökeinket és papjainkat, hogy áldozatos lélekkel látogassák és vigasztalják a betegeket, bátorítsák, erősítsék az orvosokat, ápolókat, támogassák a betegek környezetében élőket!

– Áldd meg, Atyánk, betegeinket, hogy elfogadják látogatásodat, erősítsd őket testben-lélekben, felejtesd velük kiszolgáltatottságukat, adj nekik bátor lelket a szenvedésben!

– Áldj meg, Atyánk, mindnyájunkat, hogy lelkiismeretünk szavára hallgatva minden tőlünk telhetőt meg tudjunk tenni a ránk bízottak gyógyításáért, fájdalmuk enyhítéséért, vigasztalásukért; adj kitartást szolgálatunkban, jutalmazd, kérünk, fáradozásunkat!

– Áldd meg, Atyánk, mindazokat, akik a betegekért dolgoznak, gondozásukban fáradoznak, támogasd őket mindennapi szolgálatukban, segítsd őket, hogy mindig megújult erővel munkálkodhassanak!

– Áldd meg, Atyánk, elhunyt munkatársainkat és elhunyt betegeinket is örök országodban, ahol nincs könny, fájdalom és szenvedés, add meg nekik a végtelen boldogság örömét!

Forrás és fotó: Kórházlelkész.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria