A veteményeskerteket is megáldották Pócspetriben és Máriapócson

Kishírek – 2020. április 29., szerda | 13:33

Húsvét harmadik vasárnapján, április 26-án a búzaszentelési szertartásokon bőséges jó termésért, a mindennapi kenyérért, táplálékunk, valamint szeretetünk megosztásáért imádkoztak Pócspetriben és Máriapócson.

Mindenható Isten, kegyességedhez fohászkodunk, hogy a zsenge vetéseket, amelyeket a meleg és az eső által nevelsz, áraszd el áldásod bőséges harmatával és őrizd meg a termés beéréséig. Add meg népednek, hogy legyen mindig hálás ajándékaidért, hogy a föld terméséből az éhezők is bőséges jókkal teljenek be és a szegény és a szűkölködő is zengje dicsőséges nevedet – ezek a könyörgő szavak hangzottak el április 26-án, húsvét harmadik vasárnapján a búzaszentelési szertartásokon Pócspetriben és Máriapócson.

Szenes István, Pócspetri plébánosa Pásztor Károly nyugalmazott plébános kíséretében a településen, valamint a hozzá tartozó fíliában, Máriapócson a járványhelyzetre való tekintettel  otthonaikban kereste fel a híveket, hogy terményeiket, veteményeskertjüket megáldva a jó és bő termésért imádkozzon.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria