Adventi kórustalálkozó Erdélyben

Kishírek – 2021. december 16., csütörtök | 17:01

„Aki énekel, kétszeresen imádkozik” – ezzel a mottóval tartottak december 11-én kórustalálkozót a Maros megyei Búzásbesenyőn a helyi római katolikus templomban. A tavalyi év korlátozásai miatt elmaradt rendezvény idén kilencedik alkalommal került megrendezésre.

Czirmai Csaba Levente református esperes adventi gondolatait követően Simon István polgármester köszöntötte a kórusokat és a hallgatóságot, s egyben felhívta a figyelmet arra is, hogy az advent és a karácsony időszaka mindenki lelkében az önzetlen adakozásról és felajánlásról kellene hogy szóljon. Ezt követően egy színvonalas kórushangversenyre került sor: öt kórus örvendeztette meg a hallgatóságot adventi énekeivel.

A rendezvényen részt vett (fellépési sorrendben) a Gaudete Kamarakórus Búzásbesenyőből (karnagya Szakács Zoltán), a Musica Humana kórus Marosvásárhelyről (karnagya Sikó Szidónia), a Tordaszentmihályi Vegyes Dalkör (karnagya Szabó Zsombor), a Marosludasi Vegyeskar (karnagya Czirmai Izabella), valamint a marosvásárhelyi Evangélium Vegyeskar (karnagya Szatmári Ildikó).

A rendezvény végén Kedei Pál Előd Maros megyei tanácsos, iskolaigazgató szavait hallhatták az egybegyűltek, aki hangsúlyozta, hogy minél inkább meg kell élni és át kell adni egymásnak a karácsony szent üzenetét. Ezt követően az emléklapok átadására került sor. Az adventi kórustalálkozót szeretetvendégség zárta.

Forrás és fotó: Szakács Zoltán/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria