Alma-, ásványvíz- és ruhaadomány érkezett a Nyíregyházi Egyházmegyébe

Kishírek – 2021. május 13., csütörtök | 10:17

A Győri Egyházmegyei Karitászhoz adományként beérkező nagy mennyiségű almából a Nyíregyházi Egyházmegyébe is jutott 350 kilogramm. Az alma mellett 600 liter ásványvizet és tíz zsák ruhaadományt is átadtak, utóbbi az egyházmegye Karitász Pont választékát bővítette.

A Nyíregyházi és a Győri Egyházmegye karitászcsoportjai szoros együttműködésének is köszönhető, hogy április végén lehetőség nyílt almaadományok szétosztására a Nyíregyházi Egyházmegyében.

A nyíregyházi szervezet munkatársai a központi raktárból, Csepelről szállították a megyébe az almákat, melyekből három településre is jutott.

Három láda alma került a Nyíregyháza-huszártelepi Görögkatolikus Szervezőlelkészséghez, négy láda a hodászi Szent Miklós Ápoló és Gondozó Otthonba, további négy ládát Máriapócson a Mária Könnyei Karitászcsoport osztott szét a helyi intézmények között.

Lőrincz Péter csoportvezető segítségével jutott a Szent Makrina Szociális Otthonba, az Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvodába, a máriapócsi tanodába, valamint rászoruló családokhoz is.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Lőrincz Péter/Pásztor Gergely/Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria