Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe Pozsonyban

Kishírek – 2019. november 21., csütörtök | 15:05

November 19-én megtelt közelebbről és távolabbról érkező hívekkel a Szent Erzsébet tiszteletére épített pozsonyi „Kék templom”, ahol a Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség szervezésében évente magyar szentmisével ünneplik a Pozsonyhoz is kapcsolódó, az irgalmasság cselekedeteit hősiesen gyakorló Árpád-házi Szent Erzsébet liturgikus napját.

A Lechner Ödön által tervezett pozsonyi Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, melyet a magyar szecesszió egyik legszebb példájaként tartanak számon, a nyolc évszázaddal ezelőtt élt szentet ábrázoló oltárkép is rámutat a karitatív szeretet fontosságára – ez az üzenet ma is időszerű, mindannyiunkhoz szóló felhívás.

Marian Kráľ plébános szeretettel fogadta, Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikusok lelkipásztora köszöntötte a temlom búcsúünnepén részt vevő híveket, vendégeket.

A szentmise főcelebránsa és szónoka Fóthy Zoltán párkányi esperes-plébános volt; koncelebrált Marian Kráľ, Molnár Tamás és Németh Rezső atya. A szentmisén zenei szolgálattal közreműködött a gútori templomi énekkar, valamint Farkas Gábor kántor és Pogány Lajos orgonaművész.

A himnuszokkal záruló búcsúi szentmise után, az agapé alkalmával a helyi hívek, köztük a helyi ferences harmadrendiek vendégszeretetét tapasztalhatták meg az együtt ünneplők.

Forrás és fotó: Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria