Az aratáshoz használt eszközöket is megáldották a kisvárdai templombúcsún

Kishírek – 2019. július 11., csütörtök | 13:32

Június 29-én, Szent Péter és Szent Pál ünnepén, a kisvárdai katolikus templom védőszentjeinek napján az egyházközséghez tartozó hívek, családok együtt adtak hálát Isten ajándékaiért.

A búcsúünnepen Halász István ötödéves papnövendék beszédében a közösségek erejét, az összetartozás fontosságát hangsúlyozta. A szentmise végén tartották az aratás kezdete témában meghirdetett rajzpályázat eredményét.

Az aratás mindig Szent Péter és Szent Pál napján kezdődött, s ezt szemléltetendő, a szentmise végén a templomudvaron a plébános ünnepélyesen megszentelte az aratási szerszámokat és az aratásra váró búzát – írta beszámolójában Borus Lászlóné szervező, sajtóapostol.

Ezt követően a résztvevők együtt vonultunk át a családi napnak otthont adó Szent László Katolikus Gimnázium udvarára. A Nyírkarászi néptánccsoport tánca nyitotta meg a rendezvénysort, majd a Langaléta Garabonciások gólyalábas előadása következett, akik nagy örömmel, lelkesedéssel vonták be interaktív műsorkba nemcsak az apróságokat, hanem a lelkipásztorokat is.

A gimnázium udvarán elhelyezett sátrakban az egyházközség közösségei mutatkoztak be – a szórólapok és beszélgetés mellett finom süteményekkel és hűsítővel kínálva az érdeklődőket: jelen voltak a Cursillo és Fokolaré mozgalom, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Karitász, a Jézus Szíve Család, a Mária légió, a rózsafüzér-társaság, a Szenvedés önkéntesei (SZÖT) társaság és az ifjúsági hittanosok képviselői, tagjai.

Az egészségsátorban vércukor- és vérnyomásmérést, illetve nőgyógyászati tanácsadást tartottak; a kézművesházban Sebők Szilvia hitoktató és segítői várták a kreatív gyermekeket. Az óvónénik arcfestéssel tündérekké, oroszlánokká és más mesebeli figurákká varázsolták át a gyerekeket.

Az egyházközség nemcsak a lelki táplálékkal, hanem ebédről is gondoskodott: a finom ételeket a Szent László Gimnázium dolgozói készítették el; frissítőhöz Paróczai László vállalkozónak köszönhetően jutottak a jelenlévők.

A nap utolsó előtti programja, a „Szólj be a papnak” házigazdája és moderátora Jónás Julianna ifjúsági hittanos volt: a hívek kis cetlikre írhatták fel a lelkipásztoroknak szánt kérdéseiket; a bátrabbak nyíltan kérdezhették József atyát, Zsolt atyát, Halász István és Szabó Gábor papnövendékekeket.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Kapcsolódó fotógaléria