Az egyházmegyei napon is bemutatkozott a székesfehérvári RÉV

Kishírek – 2019. június 15., szombat | 12:44

Az Alba Caritas Hungarica Alapítvány fenntartásában működő RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia munkatársai is részt vettek a székesfehérvári egyházmegyei napon június 10-én.

Ez a találkozó lehetőséget biztosított a RÉV számára is, hogy az információnyújtás mellett vidám, színes programokkal is készüljön, ezért minden életkornak megfelelő foglalkozásokkal várták az érdeklődőket. „Nagyon sok család jött el, a gyerekek nagy örömmel próbálták ki a különböző játékokat, míg a szülők beszélgettek. Megelőzés szempontjából nagyon fontos alkalom, amikor a családi és baráti kapcsolatok erősödnek” – mondták el a szolgálat munkatársai.

Az érdeklődőket arról is tájékoztatták, hogy milyen munkát végeznek az intézményben, és milyen problémákkal fordulhatnak hozzájuk. Továbbá a szenvedélybetegségekkel kapcsolatos kérdésekre is választ adtak, szórólapokat osztogattak. A kisebb gyermekeket játékokkal, színezőkkel, ügyességi feladatokkal vártál, valamint a jelenlévőknek volt lehetősége ittas és kábítószeres állapotot szimuláló szemüvegek kipróbálására is, ami minden korosztályban népszerű volt.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria