Civil tájékoztatási fórumot tartottak Szombathelyen

Kishírek – 2021. június 14., hétfő | 15:13

A megyéket járja a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya. A június 11-én Szombathelyen tartott Vas Megyei Civil Szakmai Nap résztvevői a civil szféra aktualitásairól számoltak be.

A Herényiek Házában összehívott tájékoztatási fórum civil tízóraival kezdődött.

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár elmondta: a civilségnek komoly hagyományai vannak Magyarországon. Az állam egy évben közel 400 milliárd forintot oszt szét a szférában, amely önállóan és szabadon működik. A civilség családon belüli hagyománnyá formálódhat, ha generációk viszik. A helyettes államtitkár konkrét számokkal is szolgált.

Kecskés Péter főosztályvezető a Miniszterelnökség közvetítésével szervezett projektekről, kampányokról szólt. Kiemelte: bőven vannak lehetőségek a civil terület vonatkozásában.

A civil szakmai napon a Szombathelyet érintő ügyekre is kitértek.

A sajtótájékoztató után Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár Székely János szombathelyi megyéspüspökkel megtekintette a közelben álló Szent Márton-házat, ahol családok átmeneti otthona létesül a közeljövőben.

Kovács István, a Hegypásztor Kör elnöke a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ tevékenységéről elmondta: sokszintű beszélgetés zajlik arról, hogyan lehet segíteni az újraindulást, a félbeszakadt, megrekedt munkát.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye; vaol.hu

Fotó: Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria