Családi napot szervezett a Hajdúdorogi Apák Egyesülete

Kishírek – 2022. július 8., péntek | 15:47

Az előző évek sikere után a Hajdúdorogi Apák Egyesülete ismét családi napot szervezett. A június 25-i egész napos rendezvénynek – a korábbi gyakorlattól eltérően nem a templomkert, hanem – idén a hajdúdorogi strand adott otthont. Ez a változás osztatlan sikert aratott a családok körében. Tóth Lóránt diakónus atya beszámolója következik.

A családi szeretet: hivatás és az életszentség útja – ezzel a mottóval rendezték meg június 22–26. között Rómában a Családok X. Világtalálkozóját. A hajdúdorogi apákkal és családjaikkal e gondolat mentén elindulva, ehhez igazodva ünnepeltünk együtt közös játékkal, sok-sok nevetéssel és örömmel, barátsággal. 

Papp Miklós morálteológus atya szerint „a családi élet a mindennapi tapasztalatokból; a házastársi szeretet lendületéből kiinduló gondolkodások pedig a Szentháromság Személyeinek közösségéhez visznek közelebb, amely az egoizmussal szemben az ajándékozás lelkületét, a túlzott büszkeséggel szemben a befogadást, a széthúzással szemben a közösségalkotást állítja elénk példaként, hiszen

az ajándék, az elfogadás és a megosztás az isteni szeretet hármas arca.”

E gondolatot szemünk előtt tartva vettünk részt ezen a napon, hiszen az egyesület alap céljai között szerepel a keresztény családok megerősítése, segítése és mintaként szolgálni szekuláris világunk számára. 

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria