Diákok imádkoznak lélekben örökbefogadott lelki testvéreikért Szent Janka Beretta Molla évében

Kishírek – 2022. május 9., hétfő | 14:16

A nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és AMI alsó tagozatos tanulói március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén fogadták lélekben örökbe lelki testvérüket, akiknek megszületéséért kilenc hónapon át – karácsonyig, Jézus születésének ünnepéig – mindennap imádkoznak.

A kezdeményezés Tatár Péterné tanítónőnek, a Szent Janka Imakör tagjának köszönhető, amely imaközösség május első vasárnapján elindította a Szent Janka Beretta Molla-évet. Szent Janka (Gianna) Beretta Molla az édesanyáknak és a meg nem született gyermekeknek is a védőszentje.

A nyíregyházi iskolában reggelente az imádságra hívó dallam után, az iskolarádión keresztül együtt mondják el a napi imát a magzatokért – a diákok tanítási napokon az osztálytermekben, hétvégén pedig otthon kapcsolódnak a közös imához.

Emellett útjára indítottak egy „Élet” dobozkát is, amelyet minden alkalommal más-más gyerek viszi haza a vándordobozt – hétvégén az adott család együtt imádkozik a magzatért. A dobozban egy tízhetes – élethű – játékbaba található, mellette egy tized rózsafüzér, egy mécses és a dobozka fedelébe beragasztva az az imádság, melyet karácsonyig naponta elimádkoznak a kis magzatért, akit lelkileg örökbe fogadtak.

Mind a nyolc osztálynak van egy dobozkája.

„Az élet védelmében apostolkodunk az iskolánk kis diákjaival, amely számunkra, nevelők számára is felemelő és magasztos feladat” – fogalmazott Tatár Péterné, arra biztatva mindenkit, hogy bátran merjenek bekapcsolódni e csodálatos imakezdeményezésbe. Naponta csupán öt percet kell imádkozni, égi édesanyánk, Szűz Mária segítségét kérve.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria