Egészségügyi dolgozók zarándokoltak a domaszéki tanyavilágban

Kishírek – 2022. június 17., péntek | 13:03

Az egészségügyben dolgozókkal zarándokoltak a Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai a domaszéki tanyavilág keresztjei mentén június 10-én. A Kistelekről, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Szegedről érkezők a fenyegető zivatarfelhők ellenére is nekivágtak az útnak.

Jöjjetek, hogy az Úr útjain járjunk! (Iz 2,3)

A keresztek megállóinál egy-egy zarándokzsoltár adta a következő gyalogos szakasz témáját. A résztvevők közben az egyházmegyei egészségügyi szolgálat indulásáról, a közös munka, a jó együttműködés gyümölcseiről beszélgettek, és arról is, hogy mi tölti fel a szolgálat során a munkatársakat.

Útközben megérkezett az eső is, amelynek szűnését az éppen érő fekete eperfák árnyékában és a gyümölcs kóstolásával várták meg a zarándokok. 

Az út utolsó szakaszát csendben tették meg a Stella Maris Vendégház rózsákkal körbefutott útszéli keresztjéig, ahol Krisztus lábához helyzeték hálájukat és kéréseiket.

A beszélgetések során megindító történetek kerültek elő a régmúltból, szép, mély megosztásokkal ajándékozták meg egymást a résztvevők, akik a nap végén a folytatás igényével búcsúztak el egymástól.

Szöveg: Máramarosi Mária koordinátor, Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria