Előadás a mosonmagyaróvári piarista iskolában a családi életre nevelés program keretében

Kishírek – 2022. április 27., szerda | 10:58

A Győri Egyházmegye Családbizottsága kiemelt figyelmet fordít a családok lelki támogatására, a családi élet értékeinek közvetítésére és a jövő generációnak való átadására. Plébániai közösségekben, iskolai osztályokban beszélgetéseket szerveznek a házasságról és a családról.

A mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 12. osztály végzős diákjainak Lőrincz Klaudia és férje, Attila tartott előadást, A házasság áldása és gyümölcse a gyermek, a házasságban felmerülő problémák címmel, a Családi Életre Nevelés program keretében. Beszéltek többek között fiatalkori botlásaikról, megismerkedésükről, a kezdetekről, a gyermekek érkezéséről, a házasságban felmerülő nehézségekről és arról, hogy ezeken hogyan lehet felülkerekedni.

A konfliktusok megoldásában a nyílt és őszinte beszélgetések elkerülhetetlenek – hangsúlyozta a házaspár. – A házasság és a hitélet is egy fejlődési folyamat része. Meg kell tanulni a főszabályt: „nekem mindig a társam mellett van a helyem, nem engedek éket verni kettőnk közé, semmi és senki nem fontosabb, mint a házastársam”.

A tanúságtétellel egybekötött interaktív előadás során a diákok kérdésekkel fordulhattak az előadókhoz, akik vallják, hogy a házasság nem működhet másként, csak mint hit, hűség és humor forrása.

Forrás és fotó: Győri Egyázmegye; győri egyházmegyei családbizottság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria