Először adtak át plébániai Szent Erzsébet-díjat Zalaegerszeg-Kertvárosban

Kishírek – 2020. február 6., csütörtök | 11:55

Miközben igyekszünk odafigyelni a körülöttünk élő emberekre, azokra is gondolnunk kell, akik a szeretetszolgálatban önkéntesként tevékenykednek. Február 1-jén a zalaegerszeg-kertvárosi plébánián a karitász önkénteseit ünnepelték.

Plébániai karitászcsoport vezetője, Sárközi Violetta hívta össze a nem is kis csapatot, hogy értékeljék az elmúlt évben végzett szolgálatot. Idén nemcsak megköszönte a szolgálatukat, hanem négy munkatárs kiemelkedő szolgálatát elismerve plébániai Szent Erzsébet-díjat adott át: Szent Erzsébet rózsáját jelképező rózsadobozban egy rózsafüzért és emléklapot.

Díjban részesült Csiszár Mária, aki megszervezte a plébániai karitászcsoportot, és azóta is fáradhatatlanul szervezi minden hónap első pénteken az imaórákat a karitászönkéntesekért és azokért, akiket segítenek. Díjat vehetett át Szakács Gyuláné, Mekina Erzsébet és Luttár Mária, akik nemcsak a plébániai csoport állandó munkatársai, hanem az elmúlt években az egyházmegyei rendezvények karitászönkéntesei között is sokszor tevékenykedtek.

Forrás és fotó: Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia, Zalaegerszeg/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria