Először rendezték meg a görögkatolikus papgyerekek találkozóját

Kishírek – 2022. május 11., szerda | 16:28

Először szerveztek görögkatolikus papcsaládok ifjúkorú gyermekeinek találkozót május 6–7-én Sajópálfalán. Kiss Mária és Tyukodi Zóra élménybeszámolóját olvashatják.

Hosszas egyeztetés és türelmes várakozás után május hatodikán és hetedikén találkozót szerveztek a Miskolci Egyházmegye papgyerekei számára Sajópálfalán. Makkai Laci atya – mint ötletgazda – vidámságával és bölcs gondolataival színesítette és vezette a találkozónkat.

A papgyerekekben több közös pont is van. Azonkívül, hogy mindegyikünk papcsaládba született (amelynek megvannak előnyei és hátrányai is), már megtapasztalhattuk a költözködés édes vagy keserű ízét. Ezzel kapcsolatos élményeinket is megoszthattuk egymással a bemutatkozás során. Szabadidőnkben sokat beszélgettünk egymással kisebb és nagyobb csoportokban, így a vacsora már felszabadultabb hangulatban telt. A hűvös estén a parókián családias légkörben ültük körül a meleget adó tábortüzet. A füst továbbvitte zengő énekhangunkat és egymással megosztott emlékeinket. Miután visszatértünk szállásunkra, csengő kacagásunk töltötte be a Szentlélek Lelkigyakorlatos Ház udvarát. Ezután kisebb társaságokra osztottuk magunkat, elvonultunk szobáinkba és hajnalig tartó beszélgetéseket folytattunk.

Másnap reggel sokunk arcán látható volt a viszonylag korai ébresztés fájdalmas hatása, de egy jó kávé után már mindenki friss és üde volt. A délelőtt folyamán volt szerencsénk részt venni egy teljes testet átmozgató aerobikedzésen egy hivatásos edző vezetésével. Az erőnk határait feszegetve próbáltunk teljesíteni, de volt, aki idő előtt feladta a küzdelmet és rejtett mosollyal nézte tovább társai szenvedését.

Ezután „szabadlábat” kapva szétszéledtünk, és különböző aktív, illetve passzív tevékenységeket folytattunk. Néhányan elvonulva csendes pihenőt tartottak, míg mások a ragyogó napsütésben fociztak egy jót. Ízletes ebédünk elfogyasztása után Atanáz püspök atyával kiegészülve vonultunk át a kegytemplomba. Egy rövid ima és elmélkedés után csoportképek is készültek. Végül könnyes búcsút véve egymástól, boldog szívvel és élményekkel gazdagodva tértünk vissza saját parókiáinkra. A találkozó által régi ismerőseinkkel erősödhetett meg elfeledett kapcsolatunk, emellett új emberekkel köthettünk barátságot.

Várjuk a folytatást…

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria