Ételosztó akcióval ünnepelte 30. évfordulóját a Máltai Szeretetszolgálat tatai csoportja

Kishírek – 2021. február 12., péntek | 11:42

Helyi vállalkozók és egyházi közösségek is csatlakoztak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tatai Csoportjának jótékonysági sorozatához, amellyel fennállásuk 30. születésnapját ünnepelték. December 12-től január 31-ig nyolc hétvégén alkalmanként kétszáz adag meleg ételt és tartósélelmiszert osztott ki az önkéntescsoport a városban élő rászoruló embereknek.

Az akcióban összesen 1600 adag meleg étellel és 7,2 tonna tartósélelmiszer-csomaggal segítették a nehéz helyzetben élő családokat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tatai Csoportja a koronavírus-járvány miatt nem rendezhetett ünnepséget a jubileum alkalmából, ezért az önkéntesek úgy döntöttek, hogy maratoni jótékonysági akcióval és szolgálattal ünnepelnek.

Bondor Lajos, a szervezet közép-dunántúli régiójának és a tatai csoportjának vezetője a Nyolcágú kereszt című műsorbanelmondta: a jótékonysági akcióhoz tizenöt vállalkozó és közel száz önkéntes csatlakozott.

„Megkerestünk vendéglátósokat, akik nemcsak megfőzték a felajánlott élelmiszereket, de sokan maguk is felajánlottak alapanyagot is. A városi művelődési ház előterében osztottuk ki az adományokat, persze betartva a járványügyi előírásokat. Az osztást a plébániákon, parókiákon keresztül is hirdettük, és kértük, hogy a hívek keressék meg azokat az embereket, akiknek erre a segítségre szüksége lehet, és ha ők nem tudnak eljönni, akkor vigyék el nekik az ételt. Vagyis apostolkodásra hívtuk őket.”

A tartósélelmiszer-csomagok a család létszámához igazodva 3500-4000 forint értékűek voltak – a nyolc alkalom során összesen 5,4 millió forint értékben, 7,2 tonna tartós élelmiszert osztottak ki a tatai önkéntesek.

Nem gondoltam volna, hogy ennyien fognak jönni. Összesen 1800 adag ételt osztottunk ki. Ilyen nagyszabású akciót még nem csinált a Máltai Szeretetszolgálat Tatai Szervezete”

– összegezte a jótékonysági akciót a régióvezető.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria