Ez a kis templom a mi otthonunk – 30. évfordulót ünnepeltek a keszthelyi Szent Család-templomban

Kishírek – 2020. szeptember 4., péntek | 13:38

A keszthelyi Szent Család-templom felszentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték augusztus 29-én. A hálaadó szentmise főcelebránsa Takáts István érseki helynök volt.

Takáts Istvánnal koncelebráltak Tál Zoltán és Mezei András keszthelyi plébánosok, illetve Merva Péter káplán.

„A mai nap a köszöneté ezért a közösségért, ezért a templomért, s egyben felhívás is azért, hogy megharcoljunk mindezért”

– hangzott el a szentmise elején.

Az érseki helynök prédikációjában hangsúlyozta: „Mennyire fájdalmas látni, megélni, amikor templomokat zárnak be, rombolnak le nem is olyan messze tőlünk. Ezzel szemben a mai ünnepünk fénye, hogy ennek a közösségnek fontos volt harminc évvel ezelőtt, hogy legyen egy megszentelt terület, ahol ünnepelhet, ahol az élet ajándékának örömét Istenhez emelheti, ahol a gyászba az Isten vigasztalását beengedheti.” Takáts István ezután a család értékéről, fontosságáról, védelméről beszélt a Szent Család példáján keresztül.

A prédikáció végén kiemelte: mennyire fontos, hogy megharcoljunk életünk megszentelt területeiért, hogy az Istenhez tartozásunkat ajándékként, örömként tudjuk megélni, és azt senki elvenni tőlünk ne tudja.

A szentmise végén Tál Zoltán plébános felelevenítette a templom építésének történetét, köszönetét és nagy háláját fejezte ki mindazoknak, akik az elmúlt harminc esztendőben hozzájárultak valamilyen módon a templom szebbé tételéhez, a közösség építéséhez. Megköszönte a sok-sok adományt, amely által mindig fejlődni tudtak.

Megemlékeztek Léber Mihály atyáról is, aki a járványhelyzet miatt nem tudott jelen lenni az ünnepségen. A szentmisét követően agapét tartottak.

A teljes beszámoló és a templom története ITT olvasható.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria