Ezer angyalkát készítettek ajándékba Siklóson az egyházmegye munkatársainak

Kishírek – 2022. december 8., csütörtök | 14:38

A siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola tizenhat munkatársa, pedagógusok és technikai dolgozók mintegy két héten át készítették azokat a papírangyalkákat, amelyeket november 26-án a pécsi Kodály Központban tartott hangversenyen adtak át a Pécsi Egyházmegye hivatalaiban, plébániáin, intézményeiben dolgozó munkatársaknak és önkénteseknek. A munkafolyamatot Nagy Ibolya tanító irányította.

„Az előző tanévben karácsonyra köszönetajándékként készítettem diákoknak angyalkákat. Akkor még iskolalelkészként iskolánk mindennapi életének résztvevője volt Kovács József atya, püspöki titkár – mondta el az egyházmegye sajtóosztályának kérdéseire válaszolva Nagy Ibolya tanító. – Nagyon bíztam a kollegák segítőkészségében, ezért bátran vállaltam a nem mindennapi feladatot.

A munkafolyamathoz folyamatosan egyre többen csatlakoztak, mindenki a saját erősségének megfelelő részfeladatot vállalt.

Jó hangulatban, közös beszélgetésekkel, zenehallgatással teltek így a délutánok. Olyan hangulat alakult ki lassan, mint a korabeli fonókban. Érdekesség, hogy Felföldi László püspök atya éppen az alkotás időszakában intézményi látogatáson vett részt nálunk, így ő is részese lehetett a különleges csapatépítő tréningnek.”

A papírangyalkák részmunkafolyamatonként készültek. Egy angyalka elkészítése körülbelül 20-30 percet vett igénybe. Két hét alatt készültek el. Főként délutánonként és hétvégén tudtak rá időt fordítani.

„Látjuk, tapasztaljuk, hogy megfáradt az emberiség lelke, nehéz időszakot élünk meg. Az angyal a Szentírásban a jó hír vivője. Szerettük volna, ha minden angyalkánk, akit útjára bocsátottunk, a megajándékozottak családjának szívébe örömöt és szeretetet költöztessen. Szeretetből készítettük” – mondta az angyalkák készítését vezető tanítónő.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Nagy Ibolya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria