Fogyatékkal élőknek rendeztek szüreti bált Csíkszeredában

Kishírek – 2019. október 30., szerda | 9:30

Fogyatékkal élők és gondozóik számára rendezett szüreti bált a Gyulafehérvári Caritas október 20-án a csíkszeredai Művészetek Házában.

A 2019-es esztendő meglehetősen gazdag volt a Gyulafehérvári Caritas és ellátottai számára egyaránt. Az elért sikereket és eredményeket meg kell ünnepelni, erre adott lehetőséget egy szüreti bál, amelyet elsősorban a csíkszeredai Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ sérült fiataljai és gondozóik számára szerveztek.

A jó hangulatú mulatságra a Caritas meghívását elfogadta a sepsiszentgyörgyi Írisz Ház, a szentegyházi Szent Gellért Alapítvány és a csíkzsögödi Providencia Idősek Központja is. Az eseménynek a csíkszeredai Művészetek Háza adott otthont. A 13 órakor kezdődő ünnepségen közel százan vettek részt. Eleinte a fiatalok kissé bizonytalanok voltak, viszont az élő zene hallatára pillanatok alatt felvették a ritmust, és önfeledten mulattak egymással és hozzátartozóikkal közösen órákon át. A táncot mindössze a tombolasorsolás szakította meg egy rövid időre – számol be az eseményről a Gyulafehérvári Caritas sajtóirodája.

A nyereményektől fellelkesült résztvevők újabb lendülettel folytatták a szórakozást. Az ünnepség végén jóleső érzéssel töltötte el a szervezőket a hatalmas mosollyal távozó fiatalok látványa. A szervezők megfogadták, hogy a következő esztendő sem múlhat el szüreti bál nélkül.

További fotók ITT találhatók.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Caritas/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria