A Föld napja Mezőnyárádon

Kishírek – 2021. április 28., szerda | 12:04

A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola ebben a tanévben is csatlakozott az április 19. és 23. között megrendezett fenntarthatósági témahét programjaihoz. Az iskola végzős diákjai a keresztény ember szívében központi helyet foglaló értékek köré építve járták végig Jézus Krisztus keresztútját.

A fenntarthatósági témahetet támogató szakmai szervezetek szakemberei online tanórákat tartottak a hét minden napján. A kiemelt témák között szerepelt az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság, valamint a fenntartható közösségek.

A megadott témákat három korosztály számára – alsó tagozat, felső tagozat, középiskola – kidolgozott tematikus óratervek és mintaprojektek segítségével dolgozták fel a mezőnyárádi iskola tanulói. E feladatok célja, hogy a fiatalok szeressék természeti és társadalmi környezetüket, tudjanak gyönyörködni a környezet, a teremtett világ gazdagságában, harmonikus szépségében, tudjanak rácsodálkozni a teremtett világ szépségeire, miközben az Isten iránti szeretet és hála érzése formálódik, erősödik bennük.

A témahét zárása a teremtésvédelmi keresztútjárás volt.

Az iskola végzős diákjai, a pedagógusok és az iskolarádiósok a keresztény ember szívében központi helyet foglaló értékek köré építve járták végig Jézus Krisztus keresztútját, Lipcsák János iskolalelkész vezetésével.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria