Földi Péter festőművész alkotásával gazdagodott a salgótarjáni főplébánia

Kishírek – 2022. április 27., szerda | 16:37

Földi Péter Prima Primissima és Kossuth-díjas somoskőújfalui festőművész, a Nemzet Művésze a salgótarjáni Kisboldogasszony-templomnak ajándékozta A kereszten című alkotását, amelyet Marton Zsolt váci megyéspüspök áldott meg április 24-én. Ugyanezen a napon ünnepi szentmise keretében a főpásztor a bérmálás szentségében részesítette az egyházközség nyolc fiatalját is.

A keresztség által már Krisztushoz kötődő fiatalok lelki nagykorúságuk, keresztény felnőttségük fontos mérföldkövéhez érkeztek. A főpásztor, mielőtt a megszentelt karizmával kiszolgáltatta a bérmálás szentségét, szeretetteljes szavakkal hívta fel a fiatalok figyelmét a tanúságtevő keresztény élet felelősségére. Keresztségi ígéretük megújítása, a szentség kiszolgáltatásának imádságai is arra emlékeztették őket, hogy a Szentlélek e kegyelmi ajándékában részesülve Krisztus tanúihoz méltó életüket küldetésként éljék. Vállalt küldetésük teljesítéséhez, nagykorú tanúságtételükhöz kaptak most megerősítést, lelkierőt, megtapasztalva szüleik, keresztszüleik, hitoktatóik és az egész hívő közösség támogató szeretetét.

Az ünnepi záróáldást megelőzően Marton Zsolt az asszisztencia kíséretében a téli kápolnában megáldotta Földi Péter A kereszten című alkotását, amelyet a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett alkotó három éven át készített és nagylelkűen a templom részére adományozott.

Az eseményről a fotógaléria a Salgótarjáni Egyházközségek Honlapján található.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Viskárdi Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria