Futok a kitűzött cél felé – Egyházmegyei sportnapot tartottak Bonyhádon

Kishírek – 2019. május 3., péntek | 14:26

Tizenegyedik alkalommal szervezett sportnapot a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája, a Pécsi Katifi. Az április 27-én Bonyhádon tartott rendezvényt Berecz Tibor ifjúsági referens nyitotta meg.

Az eseményről Kereszti Réka, a Pécsi Katifi egyik tagja készített beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

Április 27-én reggel lelkes, vidám fiatal sportolók érkeztek Bonyhád új sportcsarnokába, hogy összemérjék erejüket, tudásukat – s jól érezzék magukat.

A sportnapot Berecz Tibor atya, ifjúsági referens nyitotta meg.

A legtöbb csapat a focibajnokságban vett részt, három korcsoportra bontva. Volt lehetőség kosárlabdázni, de a pingpongbajnokok is megmutathatták, hogy mit tudnak.

Az éppen nem versenyző csoportok izgalmas kalandjátékban, különböző ügyességi versenyszámokban vehettek részt; volt barangolójáték, és a helyi templomot is megnézték a fiatalok.

Az idei mottóhoz hűen – „Futok a kitűzött cél felé, az égi hivatás jutalmáért, amelyre Isten meghívott Krisztusban” (Fil 3,14) – mindenki nagyon jól teljesített. „Izgalmas mérkőzéseknek lehettünk tanúi, hiszen már a legkisebbek is igen profi módon játszottak. Lelkes szurkolókban sem volt hiány, és az eredmények magukért beszélnek” – írta összefoglalójában Kereszti Réka.

Hálás köszönet illeti a helyi szervezőket, akik mindenben rendelkezésre álltak és a résztvevők segítségére voltak.

A sportnapot eredményhirdetés, majd rövid imádság zárta, Berecz Tibor ifjúsági referens vezetésével.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria