Gyermekzsivaj a Szejke-tanyán

Kishírek – 2019. május 24., péntek | 14:32

Boldog gyermekzsivaj töltötte be május 18-án a Borókagyökér Egyesület által működtetett Szejke-tanyát: a Szatmári Egyházmegyei Caritas szatmárnémeti Szent József Rehabilitációs Központja tartotta meg hagyományos gyermeknapi rendezvényét.

A szatmári Caritas Szent József Rehabilitációs Központját látogató gyerekeket szüleik és testvéreik is elkísérték az eseményre.

Kicsik és nagyok számtalan érdekes program közül választhattak: készíthettek papírsárkányt, színezett kavicsokból tájképet; fújhattak óriás szappanbuborékot, beülhettek az arcfestő- és csillámtetováló szalonba, és felülhettek a lábmeghajtású sörkocsira is.

A legkisebbekre a baba-mama sarokban vártak érdekes foglalatosságok.

A jelenlévők örömmel kapcsolódtak be a házigazda Borókagyökér Egyesület által szervezett aktivitásokba, amelyek keretében elsajátíthatták a sajtkészítés csínját-bínját, a gyöngyfűzés és a korongozás fortélyait, sőt a csörögefánk készítésben is kipróbálhatták magukat.

A színes tevékenységek lehetőséget biztosítottak a családtagoknak arra, hogy együtt tanuljanak, együtt fedezzenek fel új területeket. 

A programok lebonyolításában a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tizedikes diákjai, Muhi Andrea és Mezőfényi Beatrix is segédkeztek.

„Fiatalok vagyunk, időnk van, segíteni nagyon szeretünk, ezért örömmel vállaltuk, hogy az arcfestést mi végezzük a mai gyereknapon” – mondta a rendszeresen önkénteskedő Andrea.

Forrás: Romkat.ro

Szöveg és fotó: Palincas Erika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria