Gyimes-völgyi rózsafüzér-társulati találkozó – KÉPRIPORT

Kishírek – 2021. október 11., hétfő | 13:51

13. alkalommal rendezték meg a Gyimes-völgyi rózsafüzér-társulat találkozóját a Gyimesi-szoros települései. Az október 3-án a bükki Szent Péter- és Szent Pál-templomban tartott eseményről Salamon József gyimesbükki plébános, a házigazda és szervező írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

A találkozón a gyimesfelsőloki, gyimesközéploki, hidegségi és kosteleki rózsafüzér-csoport tagjai vettek részt.

Együtt imádkozták el a rózsafüzér minden tizedét, más-más szándék felajánlásával. Fohászkodtak az összetartásért, a vírushelyzet megszűnéséért, betegekért, özvegyekért, árvákért, az ifjúságért, a diákokért és a lelkipásztorokért.

A Gyimes-völgyi rózsafüzér-társulat 110 csoporttal működik.

A tagok a napi tized elmondása mellett más tevékenységeket is folytatnak: elsővasárnapi szentségimádásokon vesznek részt; minden hónap 12-én Gyimesben és 25-én Bükkben szentségimádási órákat tartanak; csütörtöki imaórákat, éjszakai virrasztásokat, évente egy alkalommal 72 órás szentségimádást is szerveznek, amelyet a kontumáci ősi templomban, Nagyboldogasszony ünnepe előtt tartanak.

Ezekbe a programokba bekapcsolódnak más csoportok és társulatok is, így például a nőszövetség, az Élet a Lélekben imacsoport, cserkészek, fiatalok, diákok.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria