Hitoktatók lelkigyakorlata Szombathelyen

Kishírek – 2021. július 26., hétfő | 17:37

A Martineum Felnőttképző Akadémián július 12–15. között zajlott a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak idei lelkigyakorlata. A programot Horváth Zoltán budapest-terézvárosi plébános vezette.

A kétévente kötelező lelkigyakorlaton ezúttal húsz hitoktató vett részt, valamint egy lelkipásztor, aki örömmel csatlakozott a hittanárok csoportjához – akik szeretettel fogadták be őt maguk közé. Ez az egységtapasztalat külön ajándéka lett a lelkigyakorlatnak.

Az alábbiakban résztvevők visszajelzéseiből idézünk néhányat:
„Nehéz szavakba öntenem azt, amit lelkiekben kaptam. A beszélgetés, a szentségimádás erőt adott, hogy hazatérve én is tudjak adni – továbbadni az Örömhírt: Jézus szeret!”

„A kiscsoportos megbeszélés során tett tanúságtételek csodálatosak voltak! Őszinte, mély megnyilatkozások, megrendítő vallomások - nagyon megerősítő, építő jellegű találkozások ezek Istennel.”

„Hitem a lelkigyakorlaton mélyebbé vált, erősödött. Jó hangulatú, örömteljes napokat töltöttünk együtt. Zoltán atya humoros, mégis lélekig hatoló mély gondolatai segítettek végig.”

„Köszönöm Uram, hogy meghívtál a Getszemáni kertbe felüdülni, és megerősítve visszaküldtél a Golgotára! Az omladozó kövek között ott lehetek veled, Uram, a Te igádban...”

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria