Hozzátartozói napot szerveztek a nyírvasvári Szent Simeon és Anna Szeretetotthonban

Kishírek – 2019. november 13., szerda | 17:04

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg november 9-én a nyírvasvári Szent Simeon és Anna Szeretetotthon a hozzátartozói napot: az ellátott idősek hozzátartozói látogattak el az intézménybe, hogy együtt töltsenek egy napot.

Közel százan vettek részt a programon, az ünnepségnek a Nyírvasvári Görögkatolikus Egyházközség közösségi terme adott otthont. A rendezvény megnyitóján Egriné Pál Erika telephelyvezető mondott köszöntőt. Beszédében kiemelte, hogy az intézmény egy nagy család, ahol a vérségi köteléken túl is megélhetjük az Isten nagy családjához való tartozást.

Ezután a Nyírvasvári Általános Iskola diákjai köszöntötték versekkel az időseket, majd a Nyírvasvári Nyugdíjas Klub tagjai énekeltek. A műsor végén egy rövid videót vetítettek le, mely által az intézmény mindennapjaiba pillanthattak be a vendégek.

Papp Tibor, a Nyíregyházi Egyházmegye főhelynöke beszéde zárta a programot, aki háláját fejezte ki a szeretetotthon valamennyi dolgozójának áldozatos munkájukért, ami „Krisztus szolgáló szeretetének megnyilvánulása”.

Az intézmény dolgozói és Egri Tibor nyírvasvári parókus megköszönték a részvételt és a sok segítséget, mely által a rendezvény létrejöhetett.

Forrás és fotó: Nyírvasvári Görögkatolikus Egyházközség/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria