Idén is eltelt 72 óra kompromisszum nélkül – pécsiek is vállaltak önkéntes munkát

Kishírek – 2020. október 13., kedd | 12:38

A 13. alkalommal szervezett „72 óra kompromisszum nélkül” országos önkéntes ifjúsági akcióhoz a Pécsi Egyházmegye is csatlakozott. A háromnapos program alatt többek között a Pécsi Katifi (Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája), pécsi iskolások és az egyházmegyei hivatal munkatársai is vállaltak önkéntes munkát október 8. és 11. között.

A Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája a „72 óra kompromisszum nélkül” program keretében különféle projekteket teljesítettek, így a Gyárvárosi Szent József-plébániatemplom és a Mindenszentek-templom előterét is rendbe tették. A Szent Mór Iskolaközpont és a Gyárvárosi Általános Iskola diákjai az utóbbi plébániához tartozó temetőkben munkálkodtak, míg a Mecsek népszerű kirándulóhelyeit cserkészek tisztították meg a szeméttől. A ciszterci Szent Margit Általános Iskola tanulói a Miasszonyunk-zárdatemplomot és az oktatási intézmény sporttermét takarították ki, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola hallgatói a Tettye utcai kollégium udvarának rendbe hozatalával csatlakoztak az önkéntes akcióhoz. Az egyházmegyei hivatal munkatársai számára is kompromisszum nélkül telt október második hétvégéje a püspökszentlászlói kastély területén: az arborétumot körbezáró kerítést festették le.

A Pécsi Egyházmegye terültén több százan végeztek önkéntes munkát, hozzájárulva ezzel a karitatív jellegű segítségnyújtás népszerűsítéséhez. A programhoz kapcsolódó 72 óra elmúlt, de a szervezők arra biztatnak, hogy legyünk továbbra is együttműködők és támogatók, segítsünk együtt ott, ahol szükség van rá!

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria