Juharfacsemeték a padéi templomkertben

Kishírek – 2021. március 12., péntek | 16:46

A bérmálkozásra készülő hittanosok tizenöt juharfacsemetét ültettek el a vajdasági Padé katolikus templomának kertjében.

Amikor a templom felépült, a templomkertben juharfákat ültettek a régiek, de idővel veszélyesen nagyra nőttek, és a törzsük elkorhadt, ezért szükséges volt, hogy kivágják őket. A fiatalok most újakat ültettek a helyükre. A facsemetéket a tiszaszentmiklósi általános iskola igazgatója adományozta.

Március 7-én a padéi katolikus temetőben is munkaakciót tartottak: a tél folyamán összegyűlt szemetet kihordták a szemetesbe. Juhász Péter bácsi, az egyházközási tanács legidősebb tagja megjegyezte, hogy minden munkaakción szinte ugyanazok a személyek veszek részt: „Mindig ugyanazok a zenészek zenélnek, és mindig ugyanazok a táncosok táncolnak.” 

A padéi katolikus plébánia kapott egy pótkocsi fát, amit összevágtak és a templomkertbe szállítottak az arra vállalkozók. A közösség támogatásából megvásárolták a szükséges anyagokat, amelyből Mészáros László nyugdíjas gépészmérnök önkéntes alapon elkészítette a temetéseken használt virágos kocsit.

Szöveg: Mészáros Attila

Forrás és fotó: Nagybecskereki Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria