Karácsonyi szerenáddal lepték meg a szegedi klinikák dolgozóit és betegeit

Kishírek – 2020. december 18., péntek | 11:45

Az AranyEzüst Quartett a Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat szervezésében adott szerenádot december 17-én a Szegedi Tudományegyetem Petri Gábor Klinikai Tömb és az Újklinika aulájában. A szolgálat munkatársai ezzel a jelképes ajándékkal szerettek volna ünnepi hangulatot csempészni a klinikákra.

Máramarosi Mária, a kórházlelkészi szolgálat koordinátora a Délmagyarországnak elmondta, ebben a nehéz helyzetben mindenképp szerettek volna ajándékot adni az egészségügyi dolgozóknak és a klinikákon fekvő betegeknek is, valamint azt a reményt is fel akarták ébreszteni, hogy Isten szeretete közel van hozzánk.

Hozzátette, mivel most személyesen nehéz bejutni az osztályokra, ezért a szeretetet és a karácsony üzenetét ilyen módon továbbították. A quartett művészeitől azt kérték, hogy közismert, régi, hagyományos karácsonyi dalokat adjanak elő, hiszen azok mindenkit megérintenek. Így felcsendült a Pásztorok, pásztorok, a Csendes éj, az Ó jöjj, ó jöjj, Üdvözítő, a Mennyből az angyal, az Ó, gyönyörű szép és a Dicsőség mennyben az Istennek ének is. Emellett hallható volt a közismert Jingle bells, valamint Arcangelo Corelli két karácsonyi darabja is, ezek már ének nélkül.

Máramarosi Mária beszélt arról is, hogy emellett minden klinikai részleg minden osztályára adventi naptárakat juttattak be, ezek minden napra egy-egy lelki muníciót tartogatnak. Ezen felül az egészségügyi intézmények vezetőin keresztül minden dolgozónak és betegnek üdvözlő képeslapot is adnak a napokban.

A meglepetés szerenádban ugyanakkor nemcsak a Petri Gábor Klinikai Tömbben és az Újklinikán dolgozók, illetve lábadozók részesültek; hamarosan mindegyik épülettömbben felcsendülnek a karácsonyi dalok.

Forrás: Delmagyar.hu; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Karnok Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria