Különleges ajándékkal lepte meg a letenyei templomot egy kanadai magyar család

Kishírek – 2019. szeptember 6., péntek | 16:31

Nem mindennapi ajándék érkezett augusztus 25-én a letenyei Szentháromság-templomba: a Zala megyei település egy Kanadába emigrált, majd a Kolumbusz Lovagok jótékonysági szervezetben tevékenykedő szülötte, Kovács József jubileumi kelyhe.

Kovács József 1930-ban született Letenyén. Két testvére szerzetesnővér lett. Ő 1956-ban hagyta el az országot, majd Kanadában telepedett le. Vallásosan élt, három gyermeke született. 2018. szeptemberében hunyt el.

Mivel több mint 30 éve tagja volt a Kolumbusz Lovagok karitatív szervezetnek, ezért a közösség – szokása szerint – egy kelyhet ajándékozott a családnak, amelybe az adományozó címere és Kovács József nevét gravírozták, hogy a szentmisékben emlékezzenek meg a társulat buzgó tagjáról. Kovács József hozzátartozói ezt a kelyhet Kovács József szülővárosa templomának ajándékozták.

A Kolumbusz Lovagok szervezet főként az amerikai kontinensen működik, közössége a szükséget szenvedőket segíti. Karitatív célú rendezvényeken, jótékonysági vacsorákon, illetve a tagok felajánlásaiból gyűjtenek adományokat a rászorulóknak.

Forrás: Szentháromság-plébánia, Letenye/Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Szentháromság-plébánia, Letenye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria