Egyházmegyei katolikus iskolák pedagógusainak lelkinapja Kecskeméten

Kishírek – 2022. december 9., péntek | 15:55

December 3-án, szombaton közös adventi lelkinapon vettek részt a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye katolikus közoktatási és nevelési intézményeinek pedagógusai. A program elején Bábel Balázs érsek szentmisét mutatott be a székesegyházban. A kecskeméti Katona József Színházban folytatódó eseményen Ternyák Csaba egri érsek előadását hallgathatták meg a résztvevők.

A szentmise prédikációjában Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek Xavéri Szent Ferencről beszélt, a szent elhivatott küldetésére irányítva a jelenlévők figyelmét. Xavéri Szent Ferenc teljes földi életét az evangélium hirdetésének szolgálatába állította – emelte ki a szónok, hozzáfűzve, hogy a pedagógusok is az evangélium szolgálatában állnak, hiszen minden tudás és minden gondolat mögött Isten van, mindezek alapja csakis Isten lehet.

Az érsek arra bátorította a pedagógusokat, hogy tanuljanak Jézustól buzgóságot, és kérjenek a mennyei Atyától Jézus szeretetétől fűtött lelkületet. „Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek” (Mt 6,33) – zárta szentbeszédét Bábel Balázs.

A lelkinap a Kecskeméti Katona József Színházban folytatódott, ahol Ternyák Csaba egri érsek tartott előadást.

A főpásztor hangsúlyozta: a pedagógusok legfőbb küldetése, hogy a gyerekek figyelmét azokra az örök értékekre irányítsák, amelyben felcsillan előttük az Isten iránti elköteleződésben rejlő erő. A katolikus nevelés a személyiségek iskolája – szögezte le Ternyák Csaba.

Az egri érsek tanításában az iskolalelkészeknek is útmutatást, lelki muníciót adott.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria