Mária-tisztelő motorosok

Kishírek – 2022. szeptember 9., péntek | 14:46

A nyírlugosi görögkatolikus egyházközség mátraverebély-szentkúti zarándoklatán ki busszal, ki motorral érkezett a nemzeti kegyhelyre augusztus 28-án, vasárnap. Az egyik motoros zarándok beszámolóját szerkesztve közöljük.

Két hónappal ezelőtt Máriapócsra, Nemzeti Kegyhelyünkre gurultak el közösen, Nyírlugos környékéről a motorok és motorosok, ám augusztus utolsó vasárnapján Bátor Botond Pálos szerzetes biztatására Szentkútra érkeztek, szezont záró alkalomra.

Botond atya meghatottan köszöntötte a szabadtéri oltárnál és templom körül felsorakozott motorosokat. Elmondta, bár különböző helyekről érkeztünk, de mégis ugyanaz vonzott bennünket: „Mária tisztelete, és a motorok szeretete”.

Jó ennyi embert látni, akik az utakon kézintéssel ismeretlenül köszöntik egymást, de most a legszentebb áldozat oltárán Krisztus testéből részesülve, igazi testvérek lesznek.

Egyházközségi záró kirándulásunk valóban különleges lett, hiszen a motorosok mellett ötvenfős buszt töltöttek meg a hívek is. Így András atya a busz előtt vezette pásztorként a motoros nyájat, Dávid atya pedig a buszon énekszóval.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye; Nyírlugosi Görögkatolikus Parókia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria