Máriapócsra zarándokoltak a kisvárdai Szent László-s óvodások

Kishírek – 2022. október 17., hétfő | 14:06

Az október 6-i látogatásra a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda legifjabb korosztálya nagy izgalommal készült, majd szüleikkel, kísérőikkel, valamint az óvoda dolgozóival énekelve, imádkozva, nyitott szívvel indultak útnak.

Izgalom volt ez kicsinek és nagynak, hiszen voltak, akik még nem voltak „buszos kiránduláson”, vagy esetleg Máriapócson nem jártak. A kegyhelyen Szenes István atya fogadta a zarándokokat. A gyermekek büszkén vitték a Szent László hermájával díszített zászlót, így vonultak be a kegytemplomba.

István atya elmondta a könnyező Mária-ikon történetét, volt kérdezz-felelek, éneket tanultak, majd minden gyermeket egyesével kísért fel a kegyképhez. A sorban állók, várakozók addig is énekeltek. A szülők, nagyszülők megilletődve élték át a látogatás pillanatait.

Nem maradhatott el a játszóterezés sem, majd a természet szépségeivel való ismerkedés következett: a gyerekek megfigyelték a fákat, a bokrokat, a bogarakat, a virágokat, a színeket, illatokat, a napsugarak játékát.

A hazaúton kicsit csendesebb lett a közösség, ami azt jelentette, hogy a sok-sok élmény, az egész napos tettrekészség, aktív figyelem, a szórakozás megtette a hatását – írta beszámolójában  Dudásné Popovics Angéla óvodavezető és szaktanácsadó.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria