Meglátogattatok – Beteglátogatók lelkinapja Szombathelyen

Kishírek – 2020. szeptember 14., hétfő | 16:29

A Szombathelyi Egyházmegye önkéntes beteglátogatói számára tartottak lelkinapot szeptember 5-én a szombathelyi püspöki palotában, Stift Zoltán Angelico atya vezetésével.

A lelkinap szentmisével kezdődött, melyben megemlékeztek Kalkuttai Szent Terézről.

Stift Zoltán prédikációjában kiemelte: az ember a lelki vigasztalás nélkül is járhatja Isten útját. Teréz anya szerint, aki hosszú éveken át élt a lelki szárazság állapotában, „Isten nem azt várja tőlünk, hogy sikeresek legyünk, hanem hogy hűségesek.”

A szentmise után tartott előadásában Stift Zoltán Angelico a megtestesülés misztériumáról beszélt: Isten emberré lett, emberi érzésekkel. A beteglátogató az ő példáját követi.

A beteglátogatáskor „Krisztus hajol Krisztus fölé”, hiszen Jézus azonosította magát a beteggel is. „Beteg voltam, és meglátogattatok”. A beteglátogató igazi motivációja Krisztus szeretete. „Esse christianum grande est, non videri” – hangzott el a lelkinapon. 

A program végén a jelen lévő beteglátogatók megkapták a Magnificat – vigasztaló szó a szenvedőknek című kiadvány aktuális számát. A havonta megjelenő kiadvány a hónap egy fontos ünnepéről szól, és bemutat egy-egy kiemelkedő keresztény példaképet; található benne egy vers, valamint a Szentatya gondolatai, imaszándéka. A lap végén a kórházi istentiszteletek ideje, a kórházi lelkész, valamint a koordinációs iroda elérhetősége mellett praktikus információk olvashatók.

*

A lelkinapot minden hónapban meghirdetik, Meglátogattatok címmel – emlékeztetve Jézus szavaira. A következő alkalomra is szeretettel hívják mindazokat, akik úgy érzik, hogy Jézus őket is várja a betegek, idősek között. Számukra külön képzést tartanak majd.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria