Ministránsoknak tartottak lelkigyakorlatot Bátán

Kishírek – 2022. július 17., vasárnap | 16:13

Ministránsok lelkigyakorlatát tartották július 8. és 10. között Bátán, a Szent Vér Lelkigyakorlatos Házban. A lelkigyakorlaton a Pécsi Egyházmegye Ministráns Referatúrájának tagjai és a bátaszéki plébánia kötelékében szolgáló ministránsok vettek részt.

A lelkigyakorlat témája a szolgálat volt, Szolgálat az oltárnál, szolgálat az életben címmel. A lelkigyakorlatot Kürtösi Krisztián bátaszéki plébános, Sümegi József, a kegyhely őre és Rácz Dávid, premontrei novícius tartották. Az elmélkedésekben a ministránsi szolgálat megéléséről és a szolgáló szeretet mindennapi életben történő megvalósításának lehetőségeiről hallhattak a résztvevők, s egy önismereti tréning is színesítette a lelki programokat. Emellett sok játék, éjszakai túra, kirándulás és beszélgetés is belefért a közel három napba.

A ministránsok a lelkigyakorlat idején részt vettek a bazilika liturgikus életében is. Július 8-án este a szentmise után gyertyás rózsafüzért imádkoztak az úgynevezett „Rózsafüzér úton”, másnap pedig gyertyás, gitáros keresztutat.

Július 10-én, a zárónapon a bátai kegyhelyen megtartott családok búcsúján szolgált a csapat, ahol az ünnepi szentmisét Puskás Antal pálos tartományfőnök mutatta be a Szent Vér-bazilikában.

A jó hangulatban telt lelkigyakorlaton nagyszerű csapat kovácsolódott össze, s megfogalmazódott az igény, hogy jövőre folytatódjon a kezdeményezés.

Szöveg és fotó: Sümegi József, a Szent Vér-kegyhely őre

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria