Nagyböjti ifjúsági szentségimádást tartottak a debreceni Szent Anna-székesegyházban

Kishírek – 2024. március 13., szerda | 16:40

„Megtanítottam hallgatni a lelkem, így békét szereztem neki” (Zsolt 130,2) – ezzel a mottóval tartott nagyböjti ifjúsági szentségimádást a Szent Anna Egyetemista Ifi Csoport március 10-én a debreceni Szent Anna-székesegyházban.

Ezekkel a szavakkal hívta a fiatalokat csendes szentségimádásra az egyetemista csoport: „Az igazi béke a belső béke, amit Isten adhat meg. Meghívlak egy lelki tanulmányútra, mely a hallgatásról, a belső rendeződésekről szól, meghívlak, hogy szemléljük az Istent, aki Szent Fiában eljött közénk és itt maradt az Eucharisztiában. Lépjünk be a csöndbe, hogy Istennel tudjunk időzni!” (Romani Guardini írása alapján)

A szentségimádást rövid elmélkedések, taizéi énekek és lágy, az elmélyülést szolgáló instrumentális zene egészítette ki. A szervezők örömmel látták, hogy a résztvevőket valóban megérintette az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus, akihez mindenki egyénileg tudott kapcsolódni a másfél órában.

A szentségimádás végén a jelenlévők imádkoztunk a Szentatyáért megválasztásának 11. évfordulója alkalmából, valamint Palánki Ferenc megyéspüspökünkért, aki március 11-én ünnepelte 60. születésnapját!

A debreceni fiatalok rendszeres közös szentségimádásokat terveznek az év során, hogy a nagyobb ünnepekre készülve elmélyüljenek a Jézussal való találkozásban.

Szöveg: Mike Ervin káplán, Szent Anna-székesegyház

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria