Nagyszülők és idősek világnapja a győri Szent Kamillus-templomban

Kishírek – 2022. július 28., csütörtök | 13:56

Berkes Gyula atya kezdeményezésére első alkalommal a győri Szent Kamillus-templom közössége is csatlakozott nagyszülők és idősek Szentatya által meghirdetett világnapjához július 24-én.

A plébános előzőleg a szentmiséken meghirdette és személyes hangvételű levéllel meghívta az egyházközség nagyszüleit, unokáikat és idősebb híveit a július 24-én tartandó ünnepi szentmisére.

A nagyszülők és az idősek is a családhoz, családunkhoz tartoznak – emelte ki homíliájában Berkes Gyula atya. Saját példájára hivatkozva elmondta, milyen jó volt megélni gyermekkorában, hogy apai nagyszüleivel együtt nevelkedett.

A szónok felhívta a nagyszülők és az idősebbek figyelmét arra, hogy ez egy kegyelmi időszak, amikor nagyon sokat tehetnek unokáikért, az egyházközség családi életéért. A napi evangélium alapján arra biztatotta őket, hogy tanítsák unokáikat és a fiatalabb nemzedéket az imádságra.

A szentbeszéd után ünnepélyes áldást adott a jelenlévő nagyszülőkre és idősebbekre.

Ezt követően az unokák egy szál fehér rózsát nyújtottak át nagymamájuknak, és egy üveg bort a nagyapjuknak. Akikkel nem volt jelen unoka, azoknak a plébános adta át a szeretet rózsáját és a megemlékezés borát.

Minden jelenlévő emléklapot kapott, melyen a templom Szent Anna oltára látható és a nagyszülők és idősek imája olvasható.

A szentmisén régi szép Szent Anna- és Mária-énekek hangzottak el.

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg és fotó: Kiss Bence, a Szent Kamillus-plébánia ifjúsági csoportjának tagja

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria