Ne félj, csak higgy! – Kórházlelkészségi lelkinapot tartottak Pécsen

Kishírek – 2021. október 29., péntek | 14:21

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség október 18-án, Szent Lukács evangélista, orvos, festő ünnepén lelkinapot rendezett tagjai számára. A program a Magtár Látogatóközpontban és a pécsi székesegyházban zajlott.

A találkozóra Baranya és Tolna megyéből érkeztek az egyházmegyei kórházlelkészi szolgálat munkatársai és önkéntes beteglátogatói, segítői, akik évek óta hűségesen végzik a kórházlelkészség munkáját és a betegek szolgálatát.

Nyúl Viktor kórházlelkész köszöntőjével és közös ebéddel kezdődött a program.

A lelkinap hátterét Szent Lukács evangélistának, az egészségügyi dolgozók védőszentjének ünnepe és evangéliumának tanítása adta. Nyúl Viktor atya elmélkedése öt témára épült: Mária, öröm, imádság, Szentlélek és irgalmasság. Több szentírási epizód elevenedett fel Lukács evangéliumából: így Mária találkozása Erzsébettel (Lk 1,39–56), Zakeus öröme (Lk 19,1–10), az Úr imádságának tanítása (Lk 11,1–4), Jézus a názáreti zsinagógában (Lk 4,16–30) és az irgalmas szamaritánus története (Lk 10,25–37). A kórházlelkész számos új szempontot adott az evangélium szemléléséhez.

Elmélkedését követően a résztvevők kiscsoportokban oszthatták meg egymással személyes tapasztalataikat, gondolataikat, érzéseiket és elhatározásaikat.

Találkozójuk rózsafüzér imádsággal és szentmisével zárult a székesegyház felújított Corpus Christi-kápolnájában.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Jáger Eszter/Katolikusok Élő Közössége

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria