Nyelvvizsgás referenciaiskola lett a nyíregyházi Szent Imre gimnázium

Kishírek – 2019. május 7., kedd | 13:33

Április 5-én Antoni Györgyi, az ELTE Origó Nyelvi Centrum ügyvezető igazgatója és Megyesi Mária, a Szent Imre-iskola igazgatója együttműködési megállapodást írtak alá, melynek eredményeképpen a nyíregyházi gimnázium is egyike lett az ELTE Origó Nyelvi Centrum referenciaintézményeinek.

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum a középiskolák körében indította el az „Origó referenciaiskola” hálózat kiépítését. Az „Origó referenciaiskola” címet azok az iskolák kaphatják meg, amelyek fontosnak tartják az idegen nyelvek elsajátítását, a nyelvvizsgák megszerzését, illetve megfelelnek az Origó Nyelvi Centrum által támasztott általános és speciális feltételeknek. A megállapodás sok előnnyel jár. Többek között azzal, hogy az Origó Nyelvi Centrum segítséget nyújt a diákoknak és tanároknak abban, hogy minél több diák sikeres nyelvvizsgát tudjon tenni, ezzel is hozzájárulva a diákok továbbtanulásához, későbbi karrierjükhöz.

Az „Origó referenciaiskola” hálózat tagjának lenni olyan lehetőség, megtiszteltetés, amely mind a kiválasztott iskola, mind az ELTE Origó Nyelvi Centrum számára előnyös és gyümölcsöző.

A nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola az országban a hetedik intézmény, amelyik megkapta ezt a címet.

Az együttműködési szerződés megkötése után Hackné Nyerges Rita, az ELTE Origó Nyelvi Centrum oktatási osztályvezetője tartott előadást a diákoknak az Origó nyelvvizsgákról és az értékelés kritériumairól – írta Ruzsiczky Rita tanár, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria