Online adventi lelki napot tartottak a Gyergyó környéki fiatalok

Kishírek – 2020. december 17., csütörtök | 14:48

„Készítsétek az Úr útját!” mottóval tartottak adventi lelkinapot a Gyergyó környéki fiatalok december 12-én az online térben. A cél az volt, hogy a bezártságot, a magányt és az ebben az időszakban általánossá vált lehangoltságot megtörve együtt, közösségben készüljenek a nagy ünnepre, készítsék az Úr útját. Az eseményről a szervezők, Csíki Amanda, Dezső Renáta és Márk Tímea számolnak be.

Rövid dicsőítéssel indítottunk, meghívtuk Istent, hogy legyen velünk, ő legyen a mi vezetőnk. Ismerkedés után Keresztes Zoltán gyergyószentmiklósi plébános tanítását hallgathattuk. Kifejtette:

az Úr útja maga az ember, illetve ahhoz, hogy Istennel karácsonykor találkozni tudjunk, előbb találkoznunk kell önmagunkkal.

A tanítás után kiscsoportokban beszélgettünk arról, hogy kik is vagyunk mi, ki számunkra Jézus, illetve hogyan tudunk mi is tanúságot tenni Keresztelő János példájára, aki látta és tanúskodik arról, hogy Jézus az Isten Fia (Jn 1,34). Ezután a fiatalok különböző eszközökkel ábrázolták saját útjukat Isten felé, közben imában kérték őt, hogy mutasson irányt: hol kell kezdeniük? Majd olyan kérdésekről beszélgettünk, mint hogyan tapasztaljuk Isten jelenlétét a mindennapokban, hogyan fejezzük ki, ha szeretünk valakit, mit kérdeznénk Jézustól, ha ma találkoznánk vele. A játék után röviden értékeltük a napot, majd hálát adtunk érte Istennek, és elköszöntünk egymástól.

Bízunk benne, hogy minden részt vevő fiatal egy lépéssel továbbhaladt az úton az ünnep, az Istennel való találkozás felé, és az itt kapottakból merítve az ünnep további részében is készíteni tudja az Úr útját.

*

Néhány visszajelzés a fiataloktól a lelkinapról, élményeikről, tapasztalataikról:

„Nekem a játékok tetszettek a legjobban, mert ezek által megismertem új embereket, akiknek épp olyan fontos a jó Isten, mint nekem.” 

„Számomra ez a lelki nap nagyon sokat segített önmagam megismerésében és elfogadásában. ” 

„Ki tudtam kapcsolódni a mindennapi rohanásból, és az énekek, a közös beszélgetések, az elmélkedés által Istenre tudtam koncentrálni, és még jobban rá tudtam hangolódni a közelgő karácsonyi ünnepekre. ” 

„Bizalmas légkör alakult ki, és ha az idő engedte, a kérdéseken túl más témák is előkerülhettek. Furcsa módon az volt az érzésem, hogy élőben ez nem lett volna ennyire meghitt.” 

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria