Őszi programok a csornai II. Rákóczi Ferenc Óvodában

Kishírek – 2023. november 21., kedd | 10:13

Az alábbiakban Bognárné Papp Helén óvodai intézményegység-vezető beszámolóját közöljük.

Az ünnepek meghatározzák mindennapos tevékenységeinket, készülődésünket.

Óvodánkban októberben a Szűzanya tiszteletére törekedtünk nevelni a ránk bízott gyerekeket, kérve imáinkban égi édesanyánk pártfogását.

Szent Ferenc ünnepére időzítettük őszi kirándulásunkat a Veszprémi Állatkertbe, ahonnan új ismeretekkel és közösen átélt élményekkel tértünk haza.

Közösen gyönyörködtünk az ősz kincseiben intézményünk liturgikus terében, ahol intézményünk püspöki biztosa, Winkler Zsolt atya a termények megáldása előtt a teremtett világ szépségére, gazdagságára, megóvására hívta fel figyelmünket.

Művészeti szépségben is részünk volt Stift Zoltán Angelico atya előadásában, aki énekkel kísérve készítette szebbnél szebb képeit, tanúságot téve közben hitvallásáról. Örömmel hívtuk az előadásra nyugdíjas kollégáinkat is.

Hitvallók azok a nagyszülők is, akik unokáik életében talán először kulcsolták össze a kis kezeiket imára.

Nagyszülőknapi műsorunkban ebből a mérhetetlen szeretetből próbáltunk egy csipetnyit visszaadni.

Szeretet, jóság, segítőkészség, adakozás mintáját nagyszülők mellett a szentek példája is segít tanítani. Szent Mártonra emlékezve megfogalmazódott gyerekben felnőttben egyaránt, hogy tegyük a jót nap, mint nap.

Julcsi meséi előadás keretében óvodásaink libás dalokkal, mondókákkal kísért előadáson vettek részt. Szabó-Bellán Tímea és Marázné Németh Nikolett előadásában Julcsi, a báb kislány elevenedik meg. Így ismerkedhetnek meg a gyerekek egy-egy ünnepkörhöz tartozó népszokással.

Köszönjük, hogy készülődésünkben és ünnepeinkben jelen van tanításával, imáival intézményünk püspöki biztosa Winkler Zsolt atya és Boldvai Márton Bertalan premontrei atya.

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg és fotó: Bognárné Papp Helén

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria