Őszi termények megáldása a kisvárdai Szent László-óvodában – KÉPRIPORT

Kishírek – 2020. október 30., péntek | 11:49

A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda legkisebbjei és az óvodapedagógusok hetekig készültek a terményáldásra, melyet október 21-én tartottak.

A családok és a gyerekek folyamatosan gyűjtötték az ősz kincseit, melyekből idén egy falusi udvart és környékét jelenítették meg; az ihletet a magyar népmesék adták.

A korábban sok vendéget befogadó őszi rendezvényre tervezték idén az óvoda nemzetközi Erasmus+ projektjének első nagyszabású projektnapját, ahol krakkói, pozsonyi és nagyváradi projektpartnereik óvodapedagógusainak is megmutatták volna jó gyakorlatukat. A járványveszély miatt ez meghiúsult, a partnerek rendhagyó formában, filmfelvételen láthatják, hogyan ünnepeltek a kisvárdai óvodások és az élménypedagógia milyen módszereit alkalmazzák a hagyományőrzés és a teremtésvédelem terén.

A terményáldás napján, Szent Orsolya ünnepén a nagyszülős napot sem hagyták ki idén se. Almás pite készült, ahogy csak a nagyi tudja elkészíteni... Délután pedig a mindennapi kenyerünk elkészítését is figyelemmel kísérhették a gyermekek, a cipó, lángos az óvoda saját kemencéjében sült.

A terményeket és az elkészült ételeket Bákonyi János atya áldotta meg. Az ünnepen jelen voltak az orsolyita nővérek is.

Dudásné Popovics Angéla óvodavezető beszámolója teljes terjedelmében ITT olvasható.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria