Márton-nap a debreceni Szent Efrémben

Kishírek – 2022. november 16., szerda | 12:36

Szent Márton napja alkalmából idén is közös ünneplésre hívott minden érdeklődőt a Szent Efrém Görögkatolikus Általános iskola Debrecenben. Nemcsak a diákokat, hanem az intézmény óvodásait is szeretettel várták egy tartalmas délutánra november 11-én.

Márton-napon országszerte hatalmas lakomákat rendeznek, hogy a hiedelem szerint majd egész esztendőben bőven ehessenek és ihassanak. Ma is sok helyen rendeznek táncos mulatságokat, ahol az asztalra a hagyományos libafogás és az újbor kerül. A Szent Efrém-iskola minden évben csatlakozik ehhez a hagyományhoz.

November 10-én délelőtt az intézményhez tartozó óvoda Pillangó csoportja Márton-napi dalokat, mondódákat adott elő. Késő délután a diákok és pedagógusok lámpás felvonulással kísérték át az óvodásokat az iskolába, ahol táncházzal, lakomával és kézműves-foglakozással várták a családokat.

*

Ez a rendezvény a beiskolázási program részét képezi, így idén is tájékoztatóval várták a szülőket: amíg a gyerekek játszottak, a szülők megismerkedhettek az iskola nyújtotta lehetőségekkel.

Vas Péter intézményvezető, Sivadó Miklós lelkiigazgató, Kovács Balázs, a DEAC Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója és Nemes József, a Lautitia kóruscsalád karnagya beszélt az érdeklődőknek az intézmény jelenéről és jövőjéről.

Szöveg: Bródi-Szilágyi Ilona/efrem.hu

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Katona Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria