Pénteken zajlott a 11. Görögkatolikus Tudásolimpia döntője

Kishírek – 2021. május 27., csütörtök | 14:17

Idén is megrendezték a görögkatolikus tudásolimpiát. Május 22-én, a döntő fordulón az induló több mint ezer főből közel százan mérték össze tudásukat nyolc tantárgyból.

A hosszú pandémiás időszak után visszatért az élet a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola épületébe: a tizenegyedik Görögkatolikus Tudásolimpia döntőjén a főiskola újra megtelt diákokkal.

Idén is több mint ezer diák vállalta a megmérettetést, közülük 98 tanuló került be az utolsó fordulóra.

A verseny főszervezője, Inántsy Pap Ágnes megnyitójában kiemelte azt a hatalmas bizalmat és hitet, amivel a diákok erre a versenyre tekintettek a járvány időszakának közepén.

A köszöntő után a versenyzők Dobos András szemináriumi rektor vezetésével együtt imádkozták el a harmadik imaórát.

Ezt követően Kocsis Fülöp érsek-metropolita buzdította a jelenlévőket. A főpásztor – utalva a diákokra – kiemelte azt a sokszínűséget, ami a világban van, és ami Istennel egyesülve a legcsodálatosabb egységgé válik.

Beszéde végén a pünkösd közéledtére emlékeztetett az érsek, amikor a Szentlélek eljövetelével válik teljessé a Szentháromságos Istennel való közösségünk lehetősége.

A döntő írásbeli fordulója 45 percet vett igénybe.

Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök – mielőtt átadta a diákoknak a megérdemelt ajándékokat – kiemelte azt a bátorságot, amit a verseny egésze alatt tanúsítottak.

A 11. Görögkatolikus Tudásolimpia eredményei ITT olvashatók.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye; Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola

Fotó: Szilágyi Tibor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria