Roráte szentmisék Debrecenben fiatalok zenei szolgálatával

Kishírek – 2020. december 11., péntek | 13:25

Egyetemista fiatalok zenei szolgálatával kezdődnek az adventi időszak szerda reggelei a debreceni Megtestesülés-plébánián. Szilágyi Eszter a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezéséről írt beszámolóját közöljük.

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség a járványügyi helyzetben is igyekszik felismerni a lehetőséget arra, hogy a fiatalokkal élő kapcsolatban legyen, és lelki tartalommal töltse meg a mindennapjaikat, különösen figyelemmel az adventi készületre.

A hajnali szentmisék olyan találkozási pontok, amelyek alkalmat adnak arra, hogy a fizikai távolságtartás közben a lelkek átöleljék egymást. Különleges hangulatú reggelek ezek, amelyek során az ifjúsági énekek örömtelisége ad lendületet a nap további teendőihez. Ezt a lendületet erősítette meg Törő András egyetemi lelkész december 9-én, a rorate szentmise elmélkedésében: „Krisztus tisztában van azzal, hogy bele tudunk fáradni az élet dübörgésébe és hangosságába, az igazságtalanságokba, a kihívásokba, a saját hibáinkba és rejtett valóságunkba, valamint abba, hogy vannak olyan dolgok, amelyeknek nem azonnal látjuk az eredményét.

Az adventi időszak arra hív meg, hogy Krisztussal együtt keressük ezekre a fáradtságokra a felüdülést. Mégpedig úgy, hogy bevonjuk Isten segítségét, közben időt hagyunk a csendre, amelyben felfedezzük, hogy ha nem is tudunk mindent megoldani, a felüdüléssel átitatott cselekedet minden alkalommal egy csepp jóság a világ tengerébe.”

*

December 16-án reggel 6 órakor ismét a fiatalok zene szolgálata hívja lelki felüdülésre a debrecenieket.

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség Adventi törődés című  kiadványa, mely útravalóival igyekszik rávilágítani a célok, döntések, gondviselés és hálaadás fontosságára e gyakran zűrzavaros világban, elérhető a lelkészség honlapján.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria