Nyitott templomok napja Siófok-Balatonkilitin

Kishírek – 2018. szeptember 28., péntek | 16:20

A Nyitott templomok napja keretében a bizánci liturgikus és egyházművészeti hagyományokkal ismerkedhettek a siófok-balatonkiliti plébánia hívei és az érdeklődők szeptember 22-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Gárdonyi Máté balatonkiliti plébános meghívására Zajácz Gábor pécsi görögkatolikus egyetemi lelkész celebrált Szent Liturgiát a Szent Kilit plébániatemplomban. A lelkipásztor homíliájában az apostolok hitét emelte ki, akik Jézus szavára mindenüket otthagyták. A szertartáson Troszt Máté diakónus és Baráth Ádám, a pécsi görögkatolikus egyházközség kántora közreműködött.

A Nyitott templomok napján nemcsak a római katolikus hívek ismerkedhettek a görögkatolikus hagyományokkal, hanem a Balaton környékén élő görögkatolikusok is találkozhattak egymással. A Szent Liturgiát követően a bizánci liturgikus és egyházművészeti hagyományokról tartottak előadást az érdeklődőknek.

Az esemény során az érdeklődők a plébániatemplomban megtekinthették  az Ars Sacra Fesztivál keretében nyílt ikonkiállítást is, melyet a hívek felajánlásaiból állítottak össze. 

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Hunyadi László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria