Tehetsz méh többet! – Országos díjat nyert a tamási Szent Balázs Katolikus Óvoda

Kishírek – 2022. október 17., hétfő | 12:01

A Tolna megyei Tamási Szent Balázs Katolikus Óvodája Szívecske csoportjának három óvodása készítette azt az alkotást, amely országos díjat nyert a Tehetsz méh többet! pályázaton. A díj mellé 100 kg méz is járt az ovisoknak. A nyertes pályamunkák a Magyar Természettudományi Múzeum kiállításán tekinthetők meg.

A tamási Szent Balázs Katolikus Óvodában nagy hangsúlyt fektetnek a teremtett világ szeretetére, tiszteletére. „Kezdődik már szeptemberben a Szent Mihályról való megemlékezéssel, ahol a gyerekek saját maguk lesznek szereplői, hősei a külön erre az alkalomra írt mesének. Ilyenkor már megérett a pincékben a must, az alma, a körte, piroslik a galagonya, csipkebogyó, kéklik a kökény… A búza a takarmány már a magtárakban várja, hogy kenyér vagy állatainknak elesége legyen.

Minden a természet gazdagságáról, a munkáról szól, melynek eredményét hálásan fogadjuk, s ünnepeljük, ahogy az erdőt, annak fáit, madarait, vadjait is” – fogalmazott a teremtés hetéhez kapcsolódóan Csirkéné Mayer Katalin, az intézmény óvodapedagógusa.

Gondolatait a pécsi Egyházmegye oldalán, IDE kattintva olvashatjuk.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria