Terménymegáldás Zalaegerszegen

Kishírek – 2020. október 9., péntek | 13:41

Október első vasárnapján mind a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-plébániához tartozó bazitai, mind a kertvárosi közösség hálát adott mindazokért a terményekért, amelyeket Isten kegyelméből betakaríthattak az idén.

Már a szombati napon, október 3-án szorgos kezek tüsténkedtek, hogy vasárnapra a lehető legszebben összeálljon a terményekből készített kis „oltár”, amelynek révén a Teremtő Istent a termények által is dicséri a teremtmény.

Bazitán Nyisztor Krisztián atya áldotta meg a föld terményeiből jelképesen összegyűjtött zöldségeket, gyümölcsöket. Szépen sorakoztak a gondosan előkészített kompótok, savanyúságok, lekvárok, szörpök is. Valóban olyan volt, mint egy kis oltár, ahol a legszebb díszítés az Isten által formált zöldség, gyümölcs.

A Kertvárosban a 10 órai szentmise keretében zajlott a termények megáldása, de minden szentmisében hálát adtak Isten bőkezű ajándékaiért. Nagy öröm volt látni a gyermekeket, akik szentmise után boldogan vittek haza a megáldott zöldségekből, gyümölcsökből. Így nem csak jelképesen, de valóságban is megtapasztalhatta közösség, hogy Isten mindnyájunknak juttat a föld javaiból.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria